بالا بودن ضربان قلب در زمان استراحت و ارتباط آن با چاقی و دیابت

محققین ژاپنی با ارائه مقاله ای در مجلۀ American Journal of Hypertension  نتایج تحقیقات خود را اعلام کردند. آنها با تحقیق بر روی 614 نفر طی بیست سال نتیجه گرفتند که بالا بودن ضربان قلب در زمان استراحت با چاقی و دیابت مرتبط است.

ضربان قلب به وسیله سیستم عصبی سمپاتیک کنترل می شود، سیستم عصبی سمپاتیک مجموعه ای از اعصاب است که پیام های عصبی را به قسمتهایی از بدن که بطور خودکار عمل می کنند، می رسانند. این گروه از اعصاب در  کنترل اعمال رودۀ بزرگ، عروق خونی، مردمک، غدد عرق و فشار خون  نقش دارند.

 محققین بیان می کنند که چنانچه ضربان قلب زمان استراحت بیش از 80 بار در دقیقه باشد سبب افزایش مقاومت به انسولین، دیابت و مشکلات قلبی و عروقی می گردد. شرکت کنندگان در این تحقیق به 4 گروه تقسیم شدند: افرادی که ضربان قلبشان زیر 60 بار در دقیقه، بین 60 تا 69 ، بین 70 تا 79 و بالاتر از 80 است.

افرادی که ضربان قلبشان بیش از 80 بار در دقیقه است در مقایسه با افرادی که ضربان قلبشان زیر 60 بار در دقیقه است، 34/1 برابر بیشتر به چاقی مبتلا می شوند، 2/1 بار بیشتر دچار مقاومت به انسولین می شوند و 39/4 بار بیشتر به دیابت مبتلا می شوند. یافته های این تحقیق مکانیسمی را ارائه می دهد که ممکن است چگونگی ارتباط سیستم اعصاب سمپاتیک و چاقی را توضیح دهد. همچنین دانسته های ما را در مورد چگونگی بروز حمله قلبی و سکته مغزی که از عوامل اصلی مرگ و میر در دنیا هستند، افزایش دهد. محققین معتقدند که افزایش فعالیت این گروه از اعصاب سبب بروز چاقی و کاهش سوخت و سوز چربیها در بدن می شود.

منبع: www.canada.com